Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Domácí droždí z brambor

Potřebné přísady:
  • 60g cukr
  • 500g brambory
  • 2 polévkové lžíce piva
  • voda
Postup přípravy:
  1. Brambory zvařime ve slupce a necháme vychladnout. Poté prolisujeme do misky, nebo na jemnému struhadle nastrouháme. Cukr tozpustíme v troše vody a vmícháme do brambor. Nakonec přidáme dvě lžíce piva a dobře promícháme. Přikryjeme a necháme na teplém místě 24 hodin kvasit. Z takto připravené směsi si můžeme udělat chléb a další kynuté dobroty.
  2. Dávkování bramborového droždí je jiné. Dávkování je půl napůl s moukou.
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pribiňáček domácí - levný a vynikající

Pribiňáček domácí - levný a vynikající

Obrázek Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Obrázek Termixák alá Termix - forfrovka a neskutečná dobrota

Termixák alá Termix - forfrovka a neskutečná dobrota

Obrázek Ovocné poháry se smetanovo-tvarohovým krémem

Ovocné poháry se smetanovo-tvarohovým krémem

Obrázek Pesto z medvědího česneku by Romča

Pesto z medvědího česneku by Romča

Obrázek Kynuty houskový knedlík od Jany

Kynuty houskový knedlík od Jany

Obrázek Palačinky na šnůře chlazené

Palačinky na šnůře chlazené

TOPlist