Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Domácí droždí z brambor

Potřebné přísady:
  • 60g cukr
  • 500g brambory
  • 2 polévkové lžíce piva
  • voda
Postup přípravy:
  1. Brambory zvařime ve slupce a necháme vychladnout. Poté prolisujeme do misky, nebo na jemnému struhadle nastrouháme. Cukr tozpustíme v troše vody a vmícháme do brambor. Nakonec přidáme dvě lžíce piva a dobře promícháme. Přikryjeme a necháme na teplém místě 24 hodin kvasit. Z takto připravené směsi si můžeme udělat chléb a další kynuté dobroty.
  2. Dávkování bramborového droždí je jiné. Dávkování je půl napůl s moukou.
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pečený čaj z domácí pekárny

Pečený čaj z domácí pekárny

Obrázek Netradiční vykrajovátka která potěší

Netradiční vykrajovátka která potěší

Obrázek Domácí salko a pikao a  za pár kaček

Domácí salko a pikao a za pár kaček

Obrázek Košík na vajíčka aneb konec rozbitým vejcím

Košík na vajíčka aneb konec rozbitým vejcím

Obrázek Salát s pečenou zeleninou a pošírovaným vejcem

Salát s pečenou zeleninou a pošírovaným vejcem

Obrázek Kynuty houskový knedlík od Jany

Kynuty houskový knedlík od Jany

Obrázek Sladký keto chléb podle Martiny

Sladký keto chléb podle Martiny

Obrázek Smrkové výhonky naložené v medu s citrónem

Smrkové výhonky naložené v medu s citrónem

TOPlist