Hledat
Filters

Jak správně zamrazit houby a proč

Potřebné přísady:
  • houby
  • máslo
  • cibule - ( lze vynechat )
Postup přípravy:
  1. Před zamražwním je nutné houby tepelně zpracovat. Můžeme houby povařit, ale tento způsob nemám vůbec ráda.
  2. Houby musíme telepelně zpracovat, aby se zabránilo rozkladu, během několikahodinového zmražování a také tak zabráníme uvolnění mykotoxinu, který je pro lidský organismus škodlivý.
  3. Houby dokonale očistíme a pokrájíme na kousky. Cibulku nakrájíme nadrobno. Na pánev dáme máslo, zarestujeme cibulku a přidáme houby. Restujeme 6-8 minut.
  4. Takto připravené houby rozdělíme na porce, které budeme následně po zmrazení používat. Zmrazení velkého množství najednou není vhodné. Zmrazená obrovská houbová koule se vám bude špatně odsekávají na menší porce.
  5. Použití zmrazených hub je jednoduché. Houby nerozmrazujeme a rovnou použijeme k vaření. Takže hodíme do polévky a nebo na pánev a restujeme apod.
  6. Zameazené houby vám vydrží klidně do příští sezóny, avšak delší dobu bych obecně u mrazených potravin nedoporučovala.
  7. Jednou rozmeazené houby nikdy znovu nezamrazujte! Pokud rozmrazené houby nedokážete spotřebovat, musíte je prostě vyhodit. Proto doporučuji mrazit po menších porcích.
  8. Takto připravené a meazené houby použijte stejně jako houby čersvé. Do polévek, omáček apod.
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist