Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Tato pochoutka je výborná k pivu, původní jsou se zelím, ale můžete je vylepšit slaninou nebo uzeným.

Potřebné přísady:
  • Kysané zelí
  • Polohrubá mouka
  • sůl,pepř
  • sádlo na potření
Postup přípravy:
  1. Na vál dáme stejné množství mouky,kysaného zelí ( + já dala asi 20 dkg uzeného ),vše promícháme,osolíme, opepříme a pomocí mléka zaděláme tužší těsto. Vyválíme placku, nakrájíme na libovolné tvary, potřeme sádlem a pečeme v troubě při 200 st. asi 10 minut ( podle tloušťky těsta ).
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Termixák alá Termix - forfrovka a neskutečná dobrota

Termixák alá Termix - forfrovka a neskutečná dobrota

Obrázek Ovocné poháry se smetanovo-tvarohovým krémem

Ovocné poháry se smetanovo-tvarohovým krémem

Obrázek Horčice z cukety podle Jitušky

Horčice z cukety podle Jitušky

Obrázek Velikonoční nádivka s kopřivami

Velikonoční nádivka s kopřivami

Obrázek Květáková placka - keto - nízkosacharidová

Květáková placka - keto - nízkosacharidová

Obrázek Domácí pažotkové máslo s květy

Domácí pažotkové máslo s květy

Obrázek Zavařené maso pro psa - hovězí domácí konzerva

Zavařené maso pro psa - hovězí domácí konzerva

TOPlist