Hledat
Filters

Šípková marmeláda

Potřebné přísady:
  • 1,5kg šípky - očištěné
  • 150g cukr
  • 20g kyselina citronová nebo šťáva z citronu
  • voda
Postup přípravy:
  1. Natrhané šípky zbavíme stopek a bubáků. Dáme do kastrolu a přidáme trochu vody, zhruba tak, aby šípky byly trochu ponořené ale ne moc. Marmeládu bychom pak museli svařovat. Vaříme 20 minut. Po uběhnutém čase varu, šípky lehce rozmixujeme ponorným mixerem.
  2. Šípky propasírujeme a opět dáme vařit. Přidáme cukr a kyselinu, nebo šťávu z citronu a vyvařime tak abychom měli požadovanou hustotu.
  3. Ještě horké nalijeme do předem sterilovaných sklenic. Uzavřeme, otocime a necháme vychladit.
  4. Z množstvi máte 4 střední skleničky marmelády.
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist