Hledat
Filters

Paštika s hruškový čatní s rozinkami

Potřebné přísady:
  • 80-100g máslo
  • 1ks cibule
  • strouhaný celer
  • 400-500g kuřecích jater
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • koření na paštiky
  • 2ks stroužek česneku
  • whiskey
  • smetana
  • 500g hrušek
  • 2ks velké cibule
  • hrst rozinek
  • 150g krystalu
  • lžička strouhaného zázvoru
  • půl lžičky mletého hřebíčku
  • půl lžičky bílého pepře
Postup přípravy:
  1. Na másle ( asi tak 80-100g) orestuji na drobno jednu velkou cibuli do zlatova, přidám strouhaný celer, asi tak centimetrový plátek a 400-500 g očištěných kuřecích jater,..nakrájených na kousky. Chvilku restuji, osolím,opepřím, přidám lžičku koření na paštiky,..dva mačkané stroužky česneku, panáka whisky,mám Jameson,ale může být jakákoliv,..,malinko podleju, jen tak půl dcl vývaru a dusím do měkka, odkryju a nechám vydusit zbytek tekutiny. Dám do vysoké nádoby, přidám trochu smetany a ponorným mixerem rozmixuji do hladka a ještě podle chuti dosolím. Dávám do skleniček a sterilizuji asi 45 minut..
  2. K paštice podávám hruškové čatní se zázvorem a rozinkami.
  3. 500 g hrušek, 2 velké cibule, hrst rozinek,150 g krystalu, lžička strouhaného zázvoru,půl lžičky mletého hřebíčku, půl lžičky bílého pepře,50 ml jablečného octa, 2 lžíce oleje a špetka soli,.Hrušky nakrájím na menší kousky.,Na oleji nechám zesklovatět nakrájenou cibuli, přidám hrušky a ostatní suroviny.,Dusím na malé teplotě přibližně 30-40 minut za občasného míchání. Směs musí být hustá.,Horké chutney dám do skleniček a uzavřu víčky.,Uchovám ve spíži na tmavém, chladnějším místě.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist