Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Těsto na domácí pizzu

Potřebné přísady:
  • 500g hladké mouky 00 - nebo mouka přímo na pizzu
  • polovina droždí
  • 1 polévková lžíce oleje
  • 250ml perlivé vody
  • trocha soli
Postup přípravy:
  1. Do mísy dáme vlažnou vodu, rozdrobíme droždí a rozmícháme, přidáme lžíci oleje a sůl. Mouku dáme do robota a přilijeme směs. Těsto se nesmí lepit a dobře se s ním pracuje. Vyndáme těsto z robotu a jemně propracujeme rukama. Roztrhneme na dva kusy, vytvoříme dvě kuličky a dáme do větší nádoby, přikryjeme folií a dáme kynout na 12- 24 hodin do lednice. Z takto připraveného těsta si následně uděláme fajn domácí pizzu. Stejná jako v restauraci nebude, ale je dobrá. V restauracích mají pece s velkým žárem, kterého doma nedocílíme, přesto bych domácí výrobu pizzy nezavrhovala.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pečený čaj z domácí pekárny

Pečený čaj z domácí pekárny

Obrázek Jahodová marmeláda od Renatky

Jahodová marmeláda od Renatky

Obrázek Dýňová omáčka k těstovinám

Dýňová omáčka k těstovinám

Obrázek Horčice z cukety podle Jitušky

Horčice z cukety podle Jitušky

Obrázek Jogurtový crumble dezert s lesním ovocem

Jogurtový crumble dezert s lesním ovocem

TOPlist