Těsto na domácí pizzu
Potřebné přísady:
- 500g hladké mouky 00 - nebo mouka přímo na pizzu
- polovina droždí
- 1 polévková lžíce oleje
- 250ml perlivé vody
- trocha soli
Postup přípravy:
- Do mísy dáme vlažnou vodu, rozdrobíme droždí a rozmícháme, přidáme lžíci oleje a sůl. Mouku dáme do robota a přilijeme směs. Těsto se nesmí lepit a dobře se s ním pracuje. Vyndáme těsto z robotu a jemně propracujeme rukama. Roztrhneme na dva kusy, vytvoříme dvě kuličky a dáme do větší nádoby, přikryjeme folií a dáme kynout na 12- 24 hodin do lednice. Z takto připraveného těsta si následně uděláme fajn domácí pizzu. Stejná jako v restauraci nebude, ale je dobrá. V restauracích mají pece s velkým žárem, kterého doma nedocílíme, přesto bych domácí výrobu pizzy nezavrhovala.
OstatníAutor receptuRomča
Mohlo by se Vám líbit