Chci se s vámi podělit o zatím NEJLEPŠÍ recept na kynuté těsto, jaký jsem kdy získala. Mám ho už řádku let a dělám z něj nejraději.
Tak tedy:
Potřebné přísady:
- 600g hladké mouky
- 1 kávovou lžičku soli
- nastrouhanou citonovou kůru
- 1 kostka droždí
- 250 ml vlažného mléka
- 3 žloutky
- 4 polévkové lžíce cukru
- 150 ml oleje
Postup přípravy:
- Navážím si 600g hladké mouky, přidám 1 kávovou lžičku soli, nastrouhanou citonovou kůru. Z 1 kostky droždí si připravím kvásek. Než vzejde, do 250 ml vlažného mléka přimíchám 3 žloutky, 4 polévkové lžíce cukru a 150 ml oleje. Jakmile kvásek vzejde, do mouky v míse přiliji mléko s přísadami a nakonec kvásek. Vše zhruba promíchám a potom těsto vyklopím na vál a dopracuji rukama, nebo (a to je vůbec nejlepší) ho přendám do domácí pekárny a tu nastavím na těsto (program na 1,5 hod.). Po vykynutí vyklopím na vál a můžu začít "řádit".
- Na tomhle zázračném těstě je perfektní že se vůbec nelepí, takže podsypávat netřeba. Tohle jsem vytvořila podle videa. Náplň maková nádivka.
OstatníAutor receptuJaroslava Vimrová