Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Domácí lučina

Potřebné přísady:
  • 200 g kvalitního bílého jogurtu (já používám Holandia)
  • 150 g zakysané smetany
  • špetka soli
Postup přípravy:
  1. Příprava domácí lučiny je velmi jednoduchá. Stačí smíchat jogurt se zakysanou smetanou a špetkou soli a pořádně rozmíchat, aby vznikla kladká konzistence. Tuto směs necháme několik hodin (já nechávám vždy přes noc) v lednici vykapat v plátýnku zavěšeném ve vyšší nádobě, tak aby na dně bylo dostatek prostoru pro vykapanou syrovátku.
  2. Jogurt vybírejte opradu kvalitní, spíše tučnější a především bez škrobů. Mě se jako ideální osvědčila Holandia, protože je sama o sobě krásně hustá a někdy ani nepřidávám zakysanou smetanu. Pokud máte ale raději krémovější strukturu, použijte 15% zakysanou smetanu (opět bez škrobů či jiných zahušťovadel). Lučina bude sice maličko tučnější, ale vynikající!!! A jak už určitě všichni víme, dobrých tuků se není třeba obávat!! 😊 Takže směle do toho!! 😊 Dobrou chuť 😊
  3. Doba přípravy: 5 minut + několik hodin na oddělení syrovátky v lednici.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Klasická šlichta co dům dal vod Bloncky

Klasická šlichta co dům dal vod Bloncky

Obrázek Domácí bezová marmeláda by Romča

Domácí bezová marmeláda by Romča

Obrázek Tvarohové koblížky bez kynutí

Tvarohové koblížky bez kynutí

Obrázek Stress Killer smoothie by Romča

Stress Killer smoothie by Romča

Obrázek Pesto z medvědího česneku by Romča

Pesto z medvědího česneku by Romča

Obrázek Nakládané okurky od Vali – vynikající

Nakládané okurky od Vali – vynikající

Obrázek  Zavařené maso pro psa  -  domácí konzerva

Zavařené maso pro psa - domácí konzerva

TOPlist