Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Lískooříškový krém

Potřebné přísady:
  • 2 šálky lískových oříšků
  • 2 PL vanilkového extraktu
  • 4 PL kvalitního kakaa
  • špetka soli
Postup přípravy:
  1. Lískové oříšky vysypeme na plech a pečeme na 200 stupňů cca 10 minut. Oříšky během této chvilku získají úžasnou chuť a především je díky tomu snadno zbavíme slupky. Po vyjmutí z trouby oříšky promneme v dlaních, dokud se slupka neodrolí. Když na některém oříšku kousek slupky zbyde, vůbec nic se neděje .
  2. Vychladlé oříšky vsypeme do výkonného mixéru a mixujeme tak dlouho, dokud nezačnou uvolňoval olej a jejich konzistence nezačne být krásně hladká a krémová. V tuto chvíli přisypeme kakao, vanilkový extrakt a špetku soli a společně ještě několik minut mixujeme, abychom získali hladkou a krémovou konzistenci. Krém můžete dosladit lžičkou medu nebo rýžového sirupu, pokud máte raději sladší chut. Já raději upřednostňuji silnou chuť kakaa a pražených ořechů.
  3. Hotový krém už jen přednáme do skleničky a rychle zavřeme a uklidíme do lednice (v jiném případě totiž hrozí okamžitá spotřeba :D).
  4. Doba přípravy: 30 minut
  5. Počet porcí: sklenička o objemu cca 150 ml
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí kečup skvělý pro malé kečupožrouty

Domácí kečup skvělý pro malé kečupožrouty

Obrázek Klasická šlichta co dům dal vod Bloncky

Klasická šlichta co dům dal vod Bloncky

Obrázek Vynikající sýrovo-česnekové plátky, kynuté i nekynuté

Vynikající sýrovo-česnekové plátky, kynuté i nekynuté

Obrázek Keto celestýnské nudle do polévky - bez mouky

Keto celestýnské nudle do polévky - bez mouky

TOPlist