Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Lískooříškový krém

Potřebné přísady:
  • 2 šálky lískových oříšků
  • 2 PL vanilkového extraktu
  • 4 PL kvalitního kakaa
  • špetka soli
Postup přípravy:
  1. Lískové oříšky vysypeme na plech a pečeme na 200 stupňů cca 10 minut. Oříšky během této chvilku získají úžasnou chuť a především je díky tomu snadno zbavíme slupky. Po vyjmutí z trouby oříšky promneme v dlaních, dokud se slupka neodrolí. Když na některém oříšku kousek slupky zbyde, vůbec nic se neděje .
  2. Vychladlé oříšky vsypeme do výkonného mixéru a mixujeme tak dlouho, dokud nezačnou uvolňoval olej a jejich konzistence nezačne být krásně hladká a krémová. V tuto chvíli přisypeme kakao, vanilkový extrakt a špetku soli a společně ještě několik minut mixujeme, abychom získali hladkou a krémovou konzistenci. Krém můžete dosladit lžičkou medu nebo rýžového sirupu, pokud máte raději sladší chut. Já raději upřednostňuji silnou chuť kakaa a pražených ořechů.
  3. Hotový krém už jen přednáme do skleničky a rychle zavřeme a uklidíme do lednice (v jiném případě totiž hrozí okamžitá spotřeba :D).
  4. Doba přípravy: 30 minut
  5. Počet porcí: sklenička o objemu cca 150 ml
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Marcipán bez dřiny za 10 minut

Marcipán bez dřiny za 10 minut

Obrázek Tofu s žampikama zbytek najdeš po baráku

Tofu s žampikama zbytek najdeš po baráku

Obrázek Květáková placka - keto - nízkosacharidová

Květáková placka - keto - nízkosacharidová

Obrázek Jak správně zamrazit houby a proč

Jak správně zamrazit houby a proč

TOPlist