Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Banánovo jahodový crumble

Potřebné přísady:

Na dvě porce potřebujete:

  • 2 banány
  • 50 g jahod
  • 30 g ovesných vloček
  • ½  lžíce kokosového oleje + na vymazání
  • lžíci strouhaného kokosu
  • 2 lžíce drcených mandlí nebo jiných ořechů
  • lžičku skořice
  • špetku perníkového koření
  • pár kapek vanilkového aroma
Postup přípravy:
  1. Nejprve si připravte dvě menší zapékací misky, které vymažete troškou kokosového oleje. Troubu předehřejte na 180°C.
  2. Samotný postup přípravy je velmi jednoduchý – smíchejte skořici s nakrájeným ovocem a poté tuto směs rovnoměrně rozdělte na dno zapékacích misek.
  3. Nyní postup zopakujte se zbytkem ingrediencí – smíchejte vločky, kokos, ořechy, olej, perníkové koření a aroma. Opět rovnoměrně rozdělte do zapékacích misek a vložte do trouby přibližně na 15 minut, dokud vločky na povrchu nezezlátnou.
  4. Nyní nechte lehce vychladnout, ozdobte jogurtem a můžete podávat.
  5. Přibližné výživové hodnoty na jednu porci:
  6. Energetická hodnota: 264 kcal
  7. Bílkoviny: 4,6 g
  8. Sacharidy: 36,3 g
  9. Tuky: 10,2 g
  10. Vláknina: 6,5 g
  11. Náklady na suroviny: cca 25,-
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Marcipán bez dřiny za 10 minut

Marcipán bez dřiny za 10 minut

Obrázek Netradiční vykrajovátka která potěší

Netradiční vykrajovátka která potěší

Obrázek Ostružinová marmeláda od Lucinky

Ostružinová marmeláda od Lucinky

Obrázek Jahodová marmeláda od Renatky

Jahodová marmeláda od Renatky

Obrázek Ovocné poháry se smetanovo-tvarohovým krémem

Ovocné poháry se smetanovo-tvarohovým krémem

Obrázek Domácí křehké sušenky se špaldou a čokoládou

Domácí křehké sušenky se špaldou a čokoládou

Obrázek Jak správně zamrazit houby a proč

Jak správně zamrazit houby a proč

TOPlist