250g gothaj nebo točený salám - ( nebo podle vlastní chuti)
2ks kyselá okurka
1x cibule
1x sklenička Moravanky
250ml majolky
1x želatina
3/4 masoxu ( jedno jaký ale nejlepe zeleninový )
Postup přípravy:
Moravanku scedíme a nálev použijeme na želatinu.
Vajíčka uvaříme natvrdo. Všechno nakrájíme na malé kostičky i Moravanku. Osolíme opepříme a přidáme majolku. V trošce vody ( velký panák ) rozpustíme 3/4 masoxu a po vychladnutí přilejeme do směsi. Zamícháme a přidáme hotovou želatinu.
Pokud je originál želatina na vajíčka tak přidáme 2dcl vody a necháme chvíli odstát. Přidáme nálev z Moravanky. Za stálého míchání 5 minut mírně povařit. Trochu vychladlé vmíchame do směsi. Přelijeme do formy s potravinářskou fóli.
Nejlépe do druhého dne nechat v lednici. Jinak minimálně 3 hodiny v lednici.
( Do silikonové formy stačí jen nalít bez fólie.)
Dělám rovnou dvojitou porci. Rychle mizí 😅
Na další fotografii je vidět beruška. To na ukázku jak hezky vypadne ze silikonové formičky.