Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Vanilkový extrakt

Potřebné přísady:
  • 5 vanilkových lusků
  • 200 ml vodky (42 % alkoholu)
Postup přípravy:
  1. Do skleněné lahve se šroubovacím víčkem nalijeme alkohol (ideální je vodka nebo světlý rum, alkohol by měl být chuťově málo výrazný a obsah alkoholu by měl být minimálně 40 %).
  2. Lusky podélně nařízeneme a vhodíme do alkoholu. Semínka nevydlabáváme, necháme je v lusku. Lahev zavíčkujeme a uložíme do temna. Jednou za čas (když si zrovna vzpomeneme) lahví zatřepeme.
  3. Po 2 měsísích je možné extrakt používat v poměru 30 ml extraktu na 1 litr tekutiny. Já ho obvykle používám tak, jak mám napsáno v receptech - po lžičkách do krémů a těst.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí pribiňáček,  lipánek - recept s fotopostupem

Domácí pribiňáček, lipánek - recept s fotopostupem

Obrázek Pavlínčiny česnekové trojúhelníčky

Pavlínčiny česnekové trojúhelníčky

Obrázek Protizánětlivý čaj se zázvorem a kurkumou

Protizánětlivý čaj se zázvorem a kurkumou

Obrázek Velikonoční nádivka s kopřivami

Velikonoční nádivka s kopřivami

Obrázek Slaný koláč z filo těsta s kuřecím masem

Slaný koláč z filo těsta s kuřecím masem

Obrázek Převod čerstvého droždí na suché

Převod čerstvého droždí na suché

TOPlist