Povidla pečená v troubě
Potřebné přísady:
- 3-4 kg švestek
- hřebíček
- badyán
- cukr
- skořice celá
- kyselina citronová
- med
- rum
Postup přípravy:
- Švestky vypeckujeme, poskládáme na plech nebo do nějaké pečící formy, posypeme cukrem, přidáme badyán, skořici, hřebíček a dáme zhruba na hodinu péct - teplota cca 180 stupňů.
- Po upečení vyndáme koření ze švestek a vše vymixujeme, nemusí být úplně dohladka, mohou zůstat kousky.
- Do směsi vmícháme med a přidáme trochu rumu. takto připravené plníme do předem připravených sterilovaných, čistých skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem nahoru.
- Skladujeme v temnu a chladu, po otevření v lednici. Dobrou chuť
Ostatní
Mohlo by se Vám líbit