Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Gurmánské perníčky, výborné, jednoduché

Potřebné přísady:
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek polohrubé. mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek vlažného mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 vejce
  • 1 prášek do perníku
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 lžíce rumu, případně tresť
  • kdo chce, může nastrouhat 2 jablíčka
Postup přípravy:
  1. Stačí udělat těsně před Vánoci.
  2. Sypké suroviny dáme do mísy a zamícháme, přidáme všechny ostatní a šleháme na střední otáčky cca 1 minuty, zvýšíme otáčky a šleháme 1,5-2 minuty. Dáme do vymazaného a vysypaného pekáče, případně vystlaného pečícím papírem.
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 st., cca 25 minut, zkoušíme špejlí. Vykrajujeme tvary, ze zbytku uděláme puncovinu, prořízneme vykrojený tvar a promažeme puncovinou, zdobíme polevou…ze zbytku puncoviny uděláme kuličky…
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tatrankové pracny - oblíbené

Tatrankové pracny - oblíbené

Obrázek Černé trubičky s pařížskou šlehačkou

Černé trubičky s pařížskou šlehačkou

Obrázek Pomerančové rybičky s ořechy by Romča

Pomerančové rybičky s ořechy by Romča

Obrázek Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

TOPlist