Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Panettoncini

Potřebné přísady:
  • 300g hladká mouka - používám italskou
  • půlka droždí
  • 2 lžíce cukru
  • 60g másla
  • 2 vejce
  • 125ml mléka
  • muškátový oříšek
  • trocha citronové kůry - z bio citronu
  • špetka soli
  • 3 lžíce rozinek
  • vanilkový cukr na posypání
  • máslo na vymazání formy
Postup přípravy:
  1. Do mističky si namočíme do vody hrozinky. A necháme nabobtnat. Kdo chce rozinky nahradit něčím jiným jako dnes například já - ( kandovaným ovocem a nebo můžete naopak dát obojí) je to možné, ale tradičně sem patří rozinky.
  2. Mléko si ohřejeme tak aby bylo vlažné, nalijeme do misky přidáme dvě lžíce cukru, přidáme droždí a dobře promícháme. Tak aby nám nikde nezůstaly hrudky. Dáme na teplé místo a necháme vzejít kvásek.
  3. Mezitím si dáme odváženou mouku, vejce, citronovou kůru, změklé máslo, nastrouháme muškátový oříšek, rozinky vymačkáme a přidáme také do těsta.
  4. Vypracujeme těsto, které je velice hutné. Teď přilijeme již vzešlý kvásek a pěkně propracujeme.
  5. Přikryjeme utěrkou a necháme cca půl hodiny i déle kynout. Poznáte sami jak máte těsto pěkně naběhlé.
  6. Po vykynutí si vymažeme formu na těsto máslem a vlijeme těsto. Pečeme cca 20 minut na 180 stupňů, ale každý pečte tak jak jste zvyklé podle své trouby.
  7. Po upečení necháme vychladnout a posypeme vanilkovým cukrem.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Lucčiny perníčky ihned měkké - velikonoční, vánoční

Lucčiny perníčky ihned měkké - velikonoční, vánoční

Obrázek Vánoční pečený čaj by Romča

Vánoční pečený čaj by Romča

Obrázek Vánoční karamelový likér se skořicí

Vánoční karamelový likér se skořicí

TOPlist