Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Vinné hvězdičky

Potřebné přísady:

Dávka asi na 2,5 - 3 plechy:

  • 125 g hl. mouky
  • 125g másla
  • 4 lžíce bílého vína
  • cukr moučka + skořice na obalení
Postup přípravy:
  1. Mouku, nastrouhané máslo a víno zpracujeme do hladkého těsta (já používám robota a hnětací hák, ale jde to samozřejmě i v ruce). 2 hodiny necháme odležet v lednici.
  2. Odleželé těsto vyválíme na placku, vyhrájíme hvěždičky (nebo i jiné tvary) a pečeme na 180°C (horkovzduch na 160°C)  asi 12 minut.
  3. Během pečení připravíme moučkový cukr se skrořicí (měl by mí příjemně hnědou skořicovou barvu, takže skořící nešetřit, já dávám asi 1,5 lžíce skořice). Horké hvězdičky obalíme v připraveném skořicovém cukru.
  4. Za recept děkuji své švagrové Pétě!
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vaříme s Láďou Hruškou - HIT vánoc 2014

Vaříme s Láďou Hruškou - HIT vánoc 2014

Obrázek Gurmánské perníčky, výborné, jednoduché

Gurmánské perníčky, výborné, jednoduché

Obrázek Medovníčkové koule naprosto luxusní

Medovníčkové koule naprosto luxusní

Obrázek Vánoční maková kolečka  s povidly

Vánoční maková kolečka s povidly

Obrázek Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

TOPlist