Lucčiny perníčky ihned měkké - velikonoční, vánoční
Potřebné přísady:
40dkg hladké mouky1
2dkg medu
16dkg práškového cukru
2 vejce
6 dkg Hery
1 a ½ lžíce mletého perníkového koření ( nebo roztlučte nové koření – 7ks, anýz, skořice, hřebíček, fenykl, badyán )
citronová kůra
½ lžičky jedlé sody
lžíce rumu
2 lžíce kakaa
Poleva
8dkg dobře prosátého moučkového cukru
1 bílek, trochu citrónové šťávy – přes jemný cedník
1 lžíce Solamylu.
Postup přípravy:
Mouku, cukr a sodu promícháme s kořením. Do zahřátého tuku s medem zašleháme vejce, smícháme s moukou, přidáme citronovou kůru a rum a zaděláme těsto, které necháme do 2.dne odležet.
Vykrájené tvary potřeme vodou s cukrem. Pečeme v dobře vyhřáté troubě na plechu vymazaným 100% tukem. nebo na pečícím papíru. Po upečení potřeme rozšlehaným vejcem s citrónovou šťávou. Tvary sejmeme z plechu až trochu vychladnou.
Poleva 18dkg dobře prosátého moučkového cukru, 1 bílek, trochu citrónové šťávy – přes jemný cedník.
Třeme vařečkou nejméně 20 minut, ke konci přidáme 1 lžíci Solamylu.