Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Vaječňák podle naší babi

Potřebné přísady:
  • 4 ks žloutek
  • salko - dělám doma, může být kupovaný v tom případě jedna plechovka
  • hnědý rum - podle chuti - ( každý ví sám jak nejlépe chutná jemu )
  • 1ks vanilkový cukr
Postup přípravy:
  1. Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny, šleháme deset minut.
  2. Přidáme kondenzované mléko a opět cca 10 minut šleháme. Necháme odpočinout cca 5 minutek.
  3. Potom dáme do kovové misky a šleháme nejlépe ve vodní lázni - pozor nesmí se vařit. Stále míchat - tento krok je důležitý kvůli žloutkům a jejich tepelnému zpracování.
  4. Dáme zchladit na pokojovou teplotu. Dávám misku do kastrolu s vodou.
  5. Nakonec přilejeme rum a lehce prošleháme. Nalejeme do sklenice a dáme zchladit do ledničky.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tatrankové pracny - oblíbené

Tatrankové pracny - oblíbené

Obrázek Brněnské ořechové slepovánky

Brněnské ořechové slepovánky

Obrázek Ořechy plněné krémem - ořechové tyčinky

Ořechy plněné krémem - ořechové tyčinky

TOPlist