Kokosky - sněhové pusinky s kokosem
Potřebné přísady:
- 1 bílek
- 50 g cukru krupice
- 50 g kokosu
Postup přípravy:
- Bílek trochu ušleháme, přidáme polovinu cukru a ušleháme dohusta. Pak přidáme druhou polovinu cukru a šleháme, až se dělají špičky. Pak lehce vařečkou přimícháme kokos. Hromádky kokosek tvoříme buď pomocí dvou lžiček, které namáčíme do vody, aby se sníh nelepil nebo klasicky zdobičkou. Pečeme velmi mírně, spíše sušíme, aby zůstaly bílé tak na 100 - 120 °C. Většinou je peču až večer asi tak půl hodiny, pak troubu vypnu a vyndám je až ráno usušené.
- Podle toho, kolik máme bílků si množství cukru a kokosu vynásobíme.
Vánoční cukrovíAutor receptudesna
Mohlo by se Vám líbit