Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Išlské dortíky - podle Martinky - vánoční cukroví

Potřebné přísady:
  • 210g hladká mouka
  • 20g holandské kakao
  • 70g moučkový cukr
  • na špičku nože vanilka
  • 40g Loupané mandle - jemně nastrouhané
  • 140g máslo
  • citronová kůra
  • troška skořice

Nádivka:

  • 100g moučkový cukr
  • 3 ks žloutek
  • tlučená vanlka
  • 1 lžička rumu
  • 20g rybízová zavařenina
  • 150g nastrouhané ořechy
Postup přípravy:
  1. Z mouky, kakaa, cukru, vanilky,mandlí, másla,citr. kůry a skořice vypracujeme těsto a necháme půl hodiny odpočinout v lednici. Následně vyválíme placku a vykrájujeme kolečka, která pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Během pečení si připravíme nádivku. Cukr, žloutky a vanilku třeme deset minut a následně přidáme rum, zavařeninu a ořechy. Je-li nádivka příliš hustá přidáme rum. Je-li naopak příliš řidká přidáme piškotové drobečky nebo ořechy. Na polovinu koleček rozetřeme nádivku a druhou polovinu koleček polijeme čokoládou. Přilepíme k sobě a ozdobíme polovinou ořechu.
Vánoční cukroví

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Brněnské ořechové slepovánky

Brněnské ořechové slepovánky

Obrázek Trvanlivé nádivky do vánočního cukroví - vynikající

Trvanlivé nádivky do vánočního cukroví - vynikající

Obrázek Citronové cukroví sypané oříšky

Citronové cukroví sypané oříšky

Obrázek Medovníčky ktoré se neroztékajú

Medovníčky ktoré se neroztékajú

Obrázek Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

TOPlist