Išlské dortíky - podle Martinky - vánoční cukroví
Potřebné přísady:
- 210g hladká mouka
- 20g holandské kakao
- 70g moučkový cukr
- na špičku nože vanilka
- 40g Loupané mandle - jemně nastrouhané
- 140g máslo
- citronová kůra
- troška skořice
Nádivka:
- 100g moučkový cukr
- 3 ks žloutek
- tlučená vanlka
- 1 lžička rumu
- 20g rybízová zavařenina
- 150g nastrouhané ořechy
Postup přípravy:
- Z mouky, kakaa, cukru, vanilky,mandlí, másla,citr. kůry a skořice vypracujeme těsto a necháme půl hodiny odpočinout v lednici. Následně vyválíme placku a vykrájujeme kolečka, která pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Během pečení si připravíme nádivku. Cukr, žloutky a vanilku třeme deset minut a následně přidáme rum, zavařeninu a ořechy. Je-li nádivka příliš hustá přidáme rum. Je-li naopak příliš řidká přidáme piškotové drobečky nebo ořechy. Na polovinu koleček rozetřeme nádivku a druhou polovinu koleček polijeme čokoládou. Přilepíme k sobě a ozdobíme polovinou ořechu.
Vánoční cukroví
Mohlo by se Vám líbit