Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Sněhové pusinky

Potřebné přísady:
  • 3ks bílek
  • 200g krystalový cukr
  • potravinářská barva
Postup přípravy:
  1. Na tři bílky dávám 200g krystalového cukru, nechám to jen při míchání metličkou rozpustit ve vodní lázni, aby bílky byly hladké bez krystalků a pak teprve to dám do robota a šlehám nejdříve na 3. a pak na 4. stupenˇ ze šesti, to stačí, dokud sníh není úplně tuhý. Pak ještě přidám kapku gelové potravinářské barvičky a došlehám.
  2. Naplním špičku a stříkám na plech s papírem kolečka . Suším na 100 st 2 hodiny. Mám elektriku bez vzduchu, nevím, jak je to v horkovzdušné troubě. Nechám vychladit a zdobím.
  3. Správně usušené pusinky musí o sebe jakoby cinknout, je to zkušenost po letech, co peču.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Išlské dortíky - podle Martinky - vánoční cukroví

Išlské dortíky - podle Martinky - vánoční cukroví

Obrázek Krémy do vánočního cukrovíčka

Krémy do vánočního cukrovíčka

Obrázek Vanilkové rohlíčky - výborné, jemné

Vanilkové rohlíčky - výborné, jemné

Obrázek Pařížský krém (nejen) do cukroví

Pařížský krém (nejen) do cukroví

Obrázek Šlehačkové rohlíčky od Helenky

Šlehačkové rohlíčky od Helenky

Obrázek Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

TOPlist