Tatrankové pracny - oblíbené
Potřebné přísady:
- 3 ks oříškových tatranek
- 3 polévkové lžíce kokosu
- 3 polévkové lžíce mletých vlašských ořechů
- 1,5 polévkové lžíce holandského kakaa
- 250g hladké mouky
- 90g moučkového cukru
- 250g másla nebo hery
- 1 ks vejce
- moučkový cukr kdo má rád smíchá s vanilkovým cukrem - na obalení
Postup přípravy:
- Těsto zaděláme klasickým způsobem a nebo v pekárně a to tak, že na dno pekárny dáme rozpuštěné máslo nebo heru a vejce. Dále přidáme sypké ingredience a dáme na program hnětení cca 10- 15 min. Po zadělání vyjmeme těsto z pekárny a dáme do fólie a do lednice nejméně na dvě hodiny. Kdo chce nechá i přes noc. Následně pak těstem plníme formičky a pečeme. Po upečení vyklepneme z formiček a ještě horké obalujeme v moučkovém cukru.
Vánoční cukroví
Mohlo by se Vám líbit