Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Tatrankové pracny - oblíbené

Potřebné přísady:
  • 3 ks oříškových tatranek
  • 3 polévkové lžíce kokosu
  • 3 polévkové lžíce mletých vlašských ořechů
  • 1,5 polévkové lžíce holandského kakaa
  • 250g hladké mouky
  • 90g moučkového cukru
  • 250g másla nebo hery
  • 1 ks vejce
  • moučkový cukr kdo má rád smíchá s vanilkovým cukrem - na obalení
Postup přípravy:
  1. Těsto zaděláme klasickým způsobem a nebo v pekárně a to tak, že na dno pekárny dáme rozpuštěné máslo nebo heru a vejce. Dále přidáme sypké ingredience a dáme na program hnětení cca 10- 15 min. Po zadělání vyjmeme těsto z pekárny a dáme do fólie a do lednice nejméně na dvě hodiny. Kdo chce nechá i přes noc. Následně pak těstem plníme formičky a pečeme. Po upečení vyklepneme z formiček a ještě horké obalujeme v moučkovém cukru.
Vánoční cukroví

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Máslové kytičky - vánoční

Máslové kytičky - vánoční

Obrázek Brněnské ořechové slepovánky

Brněnské ořechové slepovánky

Obrázek Pařížský krém (nejen) do cukroví

Pařížský krém (nejen) do cukroví

Obrázek Žloutkové vánoční mini řezy

Žloutkové vánoční mini řezy

Obrázek Nepečené tiramisu kuličky - naprosto vynikající

Nepečené tiramisu kuličky - naprosto vynikající

TOPlist