Postup přípravy:
- Máslo necháme při pokojové teplotě povolit a pak ho utřeme s půlkou cukru. Zapracujeme kokos a následně mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.
- V jiné misce si z bílků a špetky soli vyšleháme polotuhý sníh, do kterého přidáme druhou půlku cukru a šleháme, dokud nemáme pevný sníh, ve kterém metla nechává vlnky a sníh tvoří špičky. Pomocí stěrky sníh zapracujeme do kokosového základu. Směs zakryjeme folií a dáme na 30 minut ztuhnout do lednice.
- Troubu rozpálíme na 150°C.
- Z těsta vytvarujeme malé kuličky, které obalíme v kokosu a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 20-25 minut dokud kuličky nezpevní. Pozor nesmí zněhdnout, kokos by pak mohl zhořknout. Kokosky by měly být světlé, maximálně mít zlatavou barvu.
- Necháme vychladnout, uložíme do chladu a necháme aspoň 48 hodin rozležet (kuličky jsou pak znatelně chutnější:o).
Vánoční cukrovíAutor receptuMarcela - Pradobroty