Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Tradiční medové perníčky by Romča

Potřebné přísady:
  • 410g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 1 polévková lžíce perníkového koření
  • 110g tuku
  • 150g moučkového cukru
  • 1 kávová lžička soda
  • 2 polévkové lžíce medu
Postup přípravy:
  1. Vejce rozklepneme do mísy a přidáme cukr a utřeme krásně do pěny. Přidáme změklý tuk na pečení a šleháme cca 3 minuty. Do směsi přidáme med a perníkové koření a promícháme. Mouku smícháme v jiné misce se sodou a postupně budeme přisypávat do mísy s vejcem a dalšími ingrediencemi. postupně vpracujeme mouku do směsi a teď pěkně rukama hněteme tak aby jsme měli krásně vypracované těsto. Nešidíme, ona ta ruční práce se nám vrátí. Dáme do lednice alespoň na dvě hodiny odležet.
  2. Vyndáme z lednice a na vál a vyválíme si z těsta silnější placku a vykrajujeme perníčky. Perníčky pečeme na plechu s podložkou nebo vyložené pečícím papírem. Já peču na 160 stupňů asi 8-10 minut, ale tohle raději každý podle svých zkušeností s vlastní troubou.
  3. Perníčky peču nejen o vánocích ale i o velikonocích a nebo dětem jen tak, místo sušenek :-)
  4. Peču různé tvary a pan perníček nesmí chybět. Nazdobíte už každý podle sebe.
  5. Poleva 200g cukru moučka smícháme s polovinou bílku a zakápneme citronovou šťávou, promícháme a zdobíme. Pokud chcete barevné, můžete obarvit přírodně a nebo použít jakékoli potravinářské barvivo.
Vánoční cukroví

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vánoční karamelový likér se skořicí

Vánoční karamelový likér se skořicí

Obrázek Linecké - křehké a ihned měkké

Linecké - křehké a ihned měkké

Obrázek Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

TOPlist