Hledat
Filters

Měkkoučké Medenki

Potřebné přísady:
  • 2 vejce
  • 1 čajový hrnek cukru
  • 1 kávový hrnek oleje
  • 2 lžíce medu
  • cca 10 g skořice
  • 1 zarovnaná lžíce sody
  • asi 450 g hladké mouky nebo přisypávat dokud se nevpije
Postup přípravy:
  1. Měkkoučké Medenki. Naše děti je milují víc, než klasické perníčky, recept pochází od jedné naší příbuzné z Bulharska.
  2. Vše zamícháme a dáme asi na hodinu do lednice, poté vyválíme na cca 0,5 cm, vykrajujeme tvary, fantazii se meze nekladou a pečeme podle vlastní trouby, dokud nedostanou barvičku. Můžeme je slepit marmeládou, jako tyto.
  3. Vše zamícháme a dáme asi na hodinu do lednice, poté vyválíme na cca 0,5 cm, vykrajujeme tvary, já použila jako formičku bývalé chrastítko, to jsem vyložila potr. fólií a namačkala těsto do ní a vyklopila i s fólií, jde to rychle, fantazii se meze nekladou a pečeme podle vlastní trouby, dokud nedostanou barvičku, po upečení ihned pomažu rozšlehaným vejcem.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist