Postup přípravy:
- Měkkoučké Medenki. Naše děti je milují víc, než klasické perníčky, recept pochází od jedné naší příbuzné z Bulharska.
- Vše zamícháme a dáme asi na hodinu do lednice, poté vyválíme na cca 0,5 cm, vykrajujeme tvary, fantazii se meze nekladou a pečeme podle vlastní trouby, dokud nedostanou barvičku. Můžeme je slepit marmeládou, jako tyto.
- Vše zamícháme a dáme asi na hodinu do lednice, poté vyválíme na cca 0,5 cm, vykrajujeme tvary, já použila jako formičku bývalé chrastítko, to jsem vyložila potr. fólií a namačkala těsto do ní a vyklopila i s fólií, jde to rychle, fantazii se meze nekladou a pečeme podle vlastní trouby, dokud nedostanou barvičku, po upečení ihned pomažu rozšlehaným vejcem.
Vánoční cukrovíAutor receptuLucie Momčeva