Rohlíčky nemusíte péct jen na Vánoce. Toto křehké a velice rafinované těsto můžete péci k jakékoliv příležitosti. Provoní celou domácnost a oříšková chuť rohlíčků zachutná jak dětem, tak celé rodině.
Potřebné přísady:
- 250 g bio špaldové mouky (lze použít i pohankovou)
- 200g másla
- 70g bio třtinového cukru
- 1 bio vanilkový cukr Amylon
- 150g mletých vlašských ořechů (lze použít lískové oříšky)
Postup přípravy:
- Všechny ingredience smíchejte dohromady a vypracujte těsto. Těsto je dobré zabalit do fólie a nechat několik hodin, nebo i dní odležet. Z těsta poté vypracujte válečky, čím menší, tím lepší, v troubě nabydou. Pečeme v troubě na 170-180°C až 20 minut. Poté teplé rohlíčky obalujeme v mixu cukrů. Krásně provoní byt a úžasně chutnají až se rozplývají.
Vánoční cukrovíAutor receptuviz odkaz