Vánoční karamelový likér se skořicí
Potřebné přísady:
- 1 plechovka karamelového salka
- 250ml smetana ke šlehání
- 250ml rum tuzemský
- 1 lžička skořice mletá
- 2 ks badyán
- 8-10ks hřebíček
Postup přípravy:
- Smetanu dáme do kastrolku s hřebíčkem, badyánem a mletou skořicí. Přivedeme k varu a vaříme a mícháme cca 5 minut. Necháme mírně zchladnout, občas promícháme. Mezitím si dáme salko do misky a přilijeme přes sítko vlažnou smetanu. Šleháme a postupně zašleháváme rum. Takto připravený likér dáme do naprosto čistých láhví. Skladujeme v lednici. Likér můžeme použít také jako jedlý dárek pro své blízké.
- Auto receptu Romča
Vánoční cukroví
Mohlo by se Vám líbit