Hledat
Filters

Borůvkovo tvarohová zmrzlina

Potřebné přísady:
  • 250 g tučného tvarohu
  • 100 ml mléka
  • 50 g moučkového cukru (platí pro čerstvé borůvky, pokud použijete kupované mražené, dejte 75 g cukru)
  • 60 ml smetany ke šlehání
  • 60 g lesních borůvek
Postup přípravy:
  1. Tvaroh a cukr dáme do mísy a metličkou spojíme. Přilijeme smetanu a mléko, promícháme a vytvoříme hladkou hmotu.
  2. Borůvky rozmačkáme vidličkou a přidáme k tvarohové směsi. Pokud máme borůvky mražené, necháme je chvíli povolit a pak zamícháme do tvarohu.
  3. Zmrzlinovač sestavíme, zapneme a nalijeme do něj studenou tvarohovou směs, kterou necháme míchat 20-30 minut podle hustoty.
  4. Ihned podáváme.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist