Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Domácí kečup skvělý pro malé kečupožrouty

Potřebné přísady:
  • 3kg rajčat
  • 4 větší cibule
  • 4 větší jablka
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce soli
  • 15 dkg cukru
  • 10ks cukerínu (sacharinu = umělé sladidlo )
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 dcl octu
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky kari
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • 1/2 lžičky pálivé papriky
  • 5-6 hřebíčků
  • 1 a 1/2 lžíce nového koření
Postup přípravy:
  1. Rajčata nakrájíme na poloviny, jablka oloupeme a vykrojíme jádřince, cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Dáme do velkého asi 7L hrnce a přidáme ostatní suroviny. Vaříme 1a1/2 hodiny pod pokličkou a 1/2 hodiny bez pokličky, občas promíchneme, aby se odspoda nepřichytl. Ponorným mixérem rozmixujeme, přes měkký cedník propasírujeme. Pomocí trychtýře plníme předem vypečené lahve a uzavíráme předem vyvařenými víčky.
  2. Kečup je naprosto skvělý. Děláme ho každý rok a když předčasně dojde, raději si necháme zajít chuť, než abych koupila tu hroznou umělotinu plnou chemie, kterou výrobci nazývají kečupem.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí pribiňáček,  lipánek - recept s fotopostupem

Domácí pribiňáček, lipánek - recept s fotopostupem

Obrázek Pavlínčiny česnekové trojúhelníčky

Pavlínčiny česnekové trojúhelníčky

Obrázek Pošírovaná hruška s karamelem

Pošírovaná hruška s karamelem

Obrázek Koka sušenky podle Ládi Hrušky

Koka sušenky podle Ládi Hrušky

Obrázek Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Obrázek Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Obrázek Pečený hruškový čaj se šípkovým výluhem

Pečený hruškový čaj se šípkovým výluhem

TOPlist