Hledat
Filters

Quiche s quinoou, tempehem, špenátem, medvědím česnekem a bryndzou

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 250g celozrnné pšeničné mouky
  • 1 nejlépe domácí vejce
  • 40g másla
  • 100ml vody
  • špetku soli
Postup přípravy:
  1. Zamísit a nechat odpočinout v lednici. Poté vyválím, dám do formy a dno propíchám vidličkou. Náplň: na oleji osmahnout 1 cibuli a 3 stroužky česneku, přidám tak půlku uzeného tempehu na kostky (já přidala ještě trochu slunečnicových semínek) a nakonec velkou mísu pokrájeného špenátu. Promíchám, dokud špenát nezavadne a dochutím lahůdkovým droždím (není nutno). Přimíchám cca 150g ovčí bryndzy a quinou (asi 70g), kterou jsem předtím několikrát spařila vroucí vodou a pak vařila cca 15min. Mám v mražáku nasekaný medvědí česnek, takže ho přidávám ke konci do náplně. Pak jen nanesu na těsto do formy na koláč a peču na cca 175°C klidně i hodinku..záleží jak komu peče trouba
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist