Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Hrachovka ze žlutého hrášku s pórkem

Potřebné přísady:
  • žlutý hrášek - půl sáčku
  • pórek tak čtvrtka, dávám tu zelenou část
  • olivový olej nebo jiný rostlinného původu
  • mouka
  • sůl
  • pár lžiček domácí vegety
  • koření dle chuti
Postup přípravy:
  1. Hrášek si namočíme na tři hodiny - dělám tak, kvůli plynatosti. Je pak menší riziko :-))))
  2. Z hrášku po třech hodinách vodu slijeme a dáme novou a hrášek v ní propereme. Já toto opakuji několikrát.
  3. V kastrolku si rozpálíme olej a na něj dáme mouku a mícháme. Až nám bude zápražka zlatavět přidáme hrášek bez vody. Zamícháme a přidáme vodu a omytý a nakrájený pórek. Vaříme do změknutí. Dochutíme podle chuti kořením a domácí vegetou.
  4. Pokud máme měkké můžeme takto polévku nechat. Já kvůli nejmenšímu členu naší početné rodiny mixuji tyčovým mixérem. Dospělákům a starším dětem. lze také podávat s opraženou křupavou houstičkou.
  5. Dobrou chuť přeji
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Treska ... bez majonézy, bez ryby

Treska ... bez majonézy, bez ryby

Obrázek Špagety se sojovým granulátem

Špagety se sojovým granulátem

Obrázek Zeleninová domácí polévka se strouhankovými noky

Zeleninová domácí polévka se strouhankovými noky

Obrázek Karob - zkuste něco jiného než kakao

Karob - zkuste něco jiného než kakao

Obrázek Domácí jogurt - z obchodu již nekupuji

Domácí jogurt - z obchodu již nekupuji

Obrázek Tofu s kari a jasmínovou rýží

Tofu s kari a jasmínovou rýží

Obrázek Bramborová roláda s uzeným tofu

Bramborová roláda s uzeným tofu

TOPlist