Hrachovka ze žlutého hrášku s pórkem
Potřebné přísady:
- žlutý hrášek - půl sáčku
- pórek tak čtvrtka, dávám tu zelenou část
- olivový olej nebo jiný rostlinného původu
- mouka
- sůl
- pár lžiček domácí vegety
- koření dle chuti
Postup přípravy:
- Hrášek si namočíme na tři hodiny - dělám tak, kvůli plynatosti. Je pak menší riziko :-))))
- Z hrášku po třech hodinách vodu slijeme a dáme novou a hrášek v ní propereme. Já toto opakuji několikrát.
- V kastrolku si rozpálíme olej a na něj dáme mouku a mícháme. Až nám bude zápražka zlatavět přidáme hrášek bez vody. Zamícháme a přidáme vodu a omytý a nakrájený pórek. Vaříme do změknutí. Dochutíme podle chuti kořením a domácí vegetou.
- Pokud máme měkké můžeme takto polévku nechat. Já kvůli nejmenšímu členu naší početné rodiny mixuji tyčovým mixérem. Dospělákům a starším dětem. lze také podávat s opraženou křupavou houstičkou.
- Dobrou chuť přeji
VegetariánskéAutor receptuRomča
Mohlo by se Vám líbit