Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Zapečené papriky s tofu a jáhlami

Potřebné přísady:
  • 1 větší červená paprika
  • 100 g uvařených jáhel
  • 100 g tofu natural
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • lžíce lahůdkového droždí
  • lžíce panenského olivového oleje lisovaného za studena
  • hrst sušených rajčat
  • lžíce italských bylinek (směs bazalky, oregana, petržele, chilli)
  • špetka pepře
Postup přípravy:
  1. 1. Jáhly uvařte dle návodu.
  2. 2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  3. 3. Papriku omyjte a rozkrojte napůl.
  4. 4. Sušená rajčata nakrájejte na malé kousky.
  5. 5. Tofu (zbavené přebytečné vody) nastrouhejte najemno.
  6. 6. Na nepřilnavé pánvi zpěňte na trošce vody cibuli, česnek, sušená rajčata a tofu.
  7. 7. Ke směsi přisypte uvařené (scezené) jáhly, společně vše promíchejte a okořeňte.
  8. 8. Směsí naplňte papriky a vložte je do předehřáté trouby na 180 °C cca na 20
  9. minut.
  10. 9. Po 20 minutách papriky zakápněte olivovým olejem a vraťte je do trouby na
  11. dalších cca 10 minut.
    1. Ještě teplé je posypte lahůdkovým droždím a podávejte.
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pečená červená řepa se sýrem

Pečená červená řepa se sýrem

Obrázek Špagety se sojovým granulátem

Špagety se sojovým granulátem

Obrázek Pomázánka z avokáda podle Kačky

Pomázánka z avokáda podle Kačky

Obrázek Hrachovka ze žlutého hrášku s pórkem

Hrachovka ze žlutého hrášku s pórkem

Obrázek Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze

Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze

Obrázek Vegetarianská rajská  omáčka s kuličkami by Romča

Vegetarianská rajská omáčka s kuličkami by Romča

Obrázek Dýňový tataráček s bramborovými chipsy

Dýňový tataráček s bramborovými chipsy

Obrázek Šmakoun s celerovými hranolky cuketou a salátem

Šmakoun s celerovými hranolky cuketou a salátem

TOPlist