Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Mrkvový dort

Potřebné přísady:
  • 175g světlého třtinového cukru
  • 175ml slunečnicového oleje
  • 3 velká vejce
  • 140g mrkve, nastrouhané
  • 100g rozinek
  • 1 velký pomeranč, kůra nastrouhaná
  • 175g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička mleté skořice
  • ½ lžičky mletého muškátového oříšku

Na polevu:

  • 175g moučkového cukru
  • 1-2 lžíce čerstvě vymačkané pomerančové stavy
Postup přípravy:
  1. Troubu předehřejte na 180°C. Čtvercovou formu o hraně 18 cm vyložte pečicím papírem. Do velké mísy nasypte cukr, přilijte olej, vyklepněte vejce a zlehka promíchejte. Vmíchejte strouhanou mrkev, rozinky a pomerančovou kůru. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, skořicí a muškátovým oříškem. Pak postupně suchou směs přimíchávejte k mokré. Vzniklé těsto nalijte do připravené formy a pečte 40-45 minut, nebo dokud těsto ulpívá na zabodnuto špejli.
  2. Nechte zchladnout, pak vyklopte. Před servírováním polijte polevou vzniklou umícháním obou potřebných surovin.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tvarohová buchta z domácí pekárny

Tvarohová buchta z domácí pekárny

Obrázek Míša řezy - odlehčená verze

Míša řezy - odlehčená verze

Obrázek Mini kremrolky s jablkovým sněhem

Mini kremrolky s jablkovým sněhem

Obrázek Kynutý sladký chléb s mákem

Kynutý sladký chléb s mákem

Obrázek Kvásková kynutá bábovka z Lievito Madre

Kvásková kynutá bábovka z Lievito Madre

TOPlist