Mini koláčky - nekynuté a na jazýčku se rozplývající
Potřebné přísady:
140g másla
140g sádla
420g hladká mouka
50g droždí
15pl vlažného mléka
2ks žloutek
2pl cukru
Postup přípravy:
Máslo i sádlo si necháme změknout při pokojové teplotě. Do mísy si dáme mouku a uděláme si důlek do kterého dáme vlažné mléko. cukr a nadrobíme droždí a počkáme až nám vzejde kvásek. Potom přidáme zbylé suroviny a rukama vypracujeme hladké těsto.
Z těsta děláme koláčky které plníme náplní podle chuti. je jedno jakou si vyberete šimlová, maková, tvarohová, povidlová - prostě takovou jakou máte rádi. pečeme do zlatova přibližně na 170 stupňů. ale každý se raději řiďte svou troubou, protože každá peče jinak.
Po upečení necháme vychladnout a pocukrujeme moučkovým cukrem.