Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Mini koláčky - nekynuté a na jazýčku se rozplývající

Potřebné přísady:
  • 140g másla
  • 140g sádla
  • 420g hladká mouka
  • 50g droždí
  • 15pl vlažného mléka
  • 2ks žloutek
  • 2pl cukru
Postup přípravy:
  1. Máslo i sádlo si necháme změknout při pokojové teplotě. Do mísy si dáme mouku a uděláme si důlek do kterého dáme vlažné mléko. cukr a nadrobíme droždí a počkáme až nám vzejde kvásek. Potom přidáme zbylé suroviny a rukama vypracujeme hladké těsto.
  2. Z těsta děláme koláčky které plníme náplní podle chuti. je jedno jakou si vyberete šimlová, maková, tvarohová, povidlová - prostě takovou jakou máte rádi. pečeme do zlatova přibližně na 170 stupňů. ale každý se raději řiďte svou troubou, protože každá peče jinak.
  3. Po upečení necháme vychladnout a pocukrujeme moučkovým cukrem.
  4. Dobrou chuť
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jablečnopudinková piškotka - moc dobrý dezertík

Jablečnopudinková piškotka - moc dobrý dezertík

Obrázek Banoffee pie - koláč s banány a karamelem

Banoffee pie - koláč s banány a karamelem

Obrázek Květinové koláčky s nápní

Květinové koláčky s nápní

Obrázek Rychlý hrnkový koláč s tvarohem

Rychlý hrnkový koláč s tvarohem

Obrázek Zmrzlinky s krémem - naprosto vynikající

Zmrzlinky s krémem - naprosto vynikající

Obrázek Dort s bavorským čokoládovým krémem

Dort s bavorským čokoládovým krémem

Obrázek Citronovo-makové muffiny s tvarohem a jogurtem

Citronovo-makové muffiny s tvarohem a jogurtem

Obrázek Domácí rustikální jahodová galetka

Domácí rustikální jahodová galetka

TOPlist