Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Mini koláčky - nekynuté a na jazýčku se rozplývající

Potřebné přísady:
  • 140g másla
  • 140g sádla
  • 420g hladká mouka
  • 50g droždí
  • 15pl vlažného mléka
  • 2ks žloutek
  • 2pl cukru
Postup přípravy:
  1. Máslo i sádlo si necháme změknout při pokojové teplotě. Do mísy si dáme mouku a uděláme si důlek do kterého dáme vlažné mléko. cukr a nadrobíme droždí a počkáme až nám vzejde kvásek. Potom přidáme zbylé suroviny a rukama vypracujeme hladké těsto.
  2. Z těsta děláme koláčky které plníme náplní podle chuti. je jedno jakou si vyberete šimlová, maková, tvarohová, povidlová - prostě takovou jakou máte rádi. pečeme do zlatova přibližně na 170 stupňů. ale každý se raději řiďte svou troubou, protože každá peče jinak.
  3. Po upečení necháme vychladnout a pocukrujeme moučkovým cukrem.
  4. Dobrou chuť
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Maďarský tradiční  mléčný bochník se sušeným ovocem

Maďarský tradiční mléčný bochník se sušeným ovocem

Obrázek Pudinkovo-piškotové řezy podle maminky

Pudinkovo-piškotové řezy podle maminky

Obrázek Švestkový koláč s jablky a ricottou

Švestkový koláč s jablky a ricottou

Obrázek Banánový chlebíček s arašídovým máslem

Banánový chlebíček s arašídovým máslem

Obrázek Perníková bábovka s badyánem

Perníková bábovka s badyánem

Obrázek Skořicoví šneci z kynutého těsta

Skořicoví šneci z kynutého těsta

Obrázek Koláče z jemného máslového těsta

Koláče z jemného máslového těsta

Obrázek Sypaný jablečný koláč se strouhaným perníkem podle paní Jany

Sypaný jablečný koláč se strouhaným perníkem podle paní Jany

TOPlist