Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVeganské

Recept - Domácí Kenya Burger

Potřebné přísady:
  • na housky - viz odkaz níže
  • 2 menší červené řepy - nebo 1 velká
  • mungo fazolky - předem namočené
  • sůl, pepř, koření na hov.m. - samozřejmě bez glutamátů:-)
  • kešu majónéza - kešu, voda, česnek
  • na ozdobu salát a rajče a cibule - já dala vše syrové:-)
Postup přípravy:
  1. Recept na housky naleznete zde: http://www.maskrtnica.cz/burger-housky-po-vegansku/
  2. Uvaříte mungo fazolky v osolené vodě - nejlépe trošku rozvařit, potom přidáte syrovou červenou řepu, ta vám vše krásně růžově zbarví.
  3. Dochutíme kořením a tvarujeme burgry - můžeme rovnou teplé podávat.
  4. Do housky si uděláme majonézu z kešu - kešu si přes noc namočíme a pomixujeme přidáme sůl (nebo umeocet) a přistrouháme 2 stroužky česneku.
  5. Obě části housky pomažeme majonézou, aby nám vše překně drželo a přidáme z obou stran zeleninu na ní burger. Složíme dohromady a můžeme podávat:-)
  6. Přeji dobrou chuť
Veganské

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Seintanový guláš - veganský

Seintanový guláš - veganský

Obrázek Tempeh na žampionech podle De LI

Tempeh na žampionech podle De LI

Obrázek Vegan segedínský guláš se seitainem by Romča

Vegan segedínský guláš se seitainem by Romča

Obrázek Polentové knedličky s kokosovo-vanilkovou polevou a lesným ovocím

Polentové knedličky s kokosovo-vanilkovou polevou a lesným ovocím

Obrázek Banánové palacinky s avokádovým tvarohom

Banánové palacinky s avokádovým tvarohom

Obrázek Špaldové kernotto s uzeným tofu

Špaldové kernotto s uzeným tofu

TOPlist