Dýňové máslo - vegan
Potřebné přísady:
- cca 4 šálky čerstvé dýně na kostičky
- 1 1/4 šálku javorového sirupu
- 1/2 šálku jablečné šťávy
- 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1/2 lžičky skořice
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- 1/4 lžička soli
Postup přípravy:
- Příprava je opravdu snadná. Všechny výše uvedené suroviny dáme do hrnce, promícháme a na mírném plameni vaříme po dobu 5-6 hodin. Hotovo máme, pokud nám vznikne hustá a celistvá hmota.
- Poté necháme hodinu vychladnout. Poté přeložíme do uzaviratelných sklenic. Máslo nám vydrží týden v lednici nebo po dobu 6 měsíců v mrazáku, popř. můžeme zavařit.
- Náš tip: Ke snídani doporučujeme natřít housku trochou tvarohem a dýňovým máslem, uvidíte, že si pochutnáte
- Zdroj viz odkaz
Mohlo by se Vám líbit