Vegan segedínský guláš se seitainem by Romča
Potřebné přísady:
- 3 cibule
- kokosový olej bez aroma nebo řepkový olej
- 2 lžičky paprika gulášová
- 1 lžička paprika červená mletá
- zelí
- rostlinná smetana
- voda
- kmín drcený
- sůl
- pepř
- ocet
- zeleninový vývar
Postup přípravy:
- Zelí si nakrouháme, cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno, seitain nakrájíme na menší kousky.
- Do kastrolu dáme olej a na něm orestujeme cibulku, na ni dáme pokrájený seitain a chvilku restujeme, potom zaprášíme paprikou, přilijeme vodu a necháme vařit. Já vařím v papiňáku 12 minut.
- Otevřeme papiňák přilijeme smetanu a ochutíme solí, pepřem atd a necháme vařit. Bokem si uděláme záklepku a segedín zahustíme a necháme mouku projít varem cca 5 minutek. Odstavíme a okyselíme octem. Podáváme s houskovým knedlíkem.
- Seitain lze dělat přímo z lepku - je to velice jednoduché a nebo vymýváním hladké výběrové mouky, který postup si vyberete je již na vás. Také můžete již hotový seitain zakoupit v prodejnách se zdravou výživou,
- Dobrou chuť
- Recept na doma dělaný seitain z lepku zde - http://www.pidak.cz/recept-domaci-seintain-z-psenicneho-lepku-by-romca
- Recept na seitain vymýváním zde - http://www.pidak.cz/recept-seitan-vege-maso-zakladni-recept-zeleninovy-vyvar
VeganskéAutor receptuRomča
Mohlo by se Vám líbit