Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVeganské

Kokosové veganské sušenky

Potřebné přísady:
  • 1 a půl hrnku mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky sody bicarbony
  • 2/3 hrnku cukru(může být i víc,těsto ochutnejte a podle chuti upravte)
  • 1/4 hrnku sojového mléka
  • 1/3 hrnku řepkového oleje
  • 3/4 lžičky vanilkové esence
  • 1/4 lžičky kokosového extraktu - (já místo toho dala strouhaný kokos, může se dát i kokosové mléko, nebo "šťáva" z čerstvého kokosu).
Postup přípravy:
  1. Smíchají se suché suroviny,do toho mokré suroviny,vznikne trošku lepivé a vlhké těsto,pokud se s ním nedá pracovat tak přidejte mouku nebo kokos,pokud budete dávat strouhaný.
  2. Můžete vytvářet placky jako sušenky,koule,nebo jako já vykrajovat cukroví(když jsem vykrájela větší část těsta,tak jsem zbytek obarvila kakaem s vznikla pěkně žíhaná barva těsta,viz. foto).
  3. Peče se na 180°C 10-15 minut.Já nechala delší dobu a po vystydnutí dost ztvrdly,ale kousat se dají a k čaji jsou naprosto úžasný,neveganům chutná též,vyzkoušeno :).
Veganské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Omáčka z cizrny alá svíčková

Omáčka z cizrny alá svíčková

Obrázek Agent orange - výrobek roku Chillibraní 2014

Agent orange - výrobek roku Chillibraní 2014

Obrázek Jablečný horký nápoj by Romča

Jablečný horký nápoj by Romča

Obrázek Jablková ovsená kaša aj pre najmenších

Jablková ovsená kaša aj pre najmenších

Obrázek Raňajkové smoothie - Dobrožrúti

Raňajkové smoothie - Dobrožrúti

Obrázek Míchaná tofíčka  alá míchaná vejce by Romča

Míchaná tofíčka alá míchaná vejce by Romča

Obrázek Špaldové kernotto s uzeným tofu

Špaldové kernotto s uzeným tofu

TOPlist