Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVeganské

Kokosové veganské sušenky

Potřebné přísady:
  • 1 a půl hrnku mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky sody bicarbony
  • 2/3 hrnku cukru(může být i víc,těsto ochutnejte a podle chuti upravte)
  • 1/4 hrnku sojového mléka
  • 1/3 hrnku řepkového oleje
  • 3/4 lžičky vanilkové esence
  • 1/4 lžičky kokosového extraktu - (já místo toho dala strouhaný kokos, může se dát i kokosové mléko, nebo "šťáva" z čerstvého kokosu).
Postup přípravy:
  1. Smíchají se suché suroviny,do toho mokré suroviny,vznikne trošku lepivé a vlhké těsto,pokud se s ním nedá pracovat tak přidejte mouku nebo kokos,pokud budete dávat strouhaný.
  2. Můžete vytvářet placky jako sušenky,koule,nebo jako já vykrajovat cukroví(když jsem vykrájela větší část těsta,tak jsem zbytek obarvila kakaem s vznikla pěkně žíhaná barva těsta,viz. foto).
  3. Peče se na 180°C 10-15 minut.Já nechala delší dobu a po vystydnutí dost ztvrdly,ale kousat se dají a k čaji jsou naprosto úžasný,neveganům chutná též,vyzkoušeno :).
Veganské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kokosovo-čokoládová panna cotta

Kokosovo-čokoládová panna cotta

Obrázek Vegušenky by Romča - ovesné - bez vajec

Vegušenky by Romča - ovesné - bez vajec

Obrázek Polentové knedličky s kokosovo-vanilkovou polevou a lesným ovocím

Polentové knedličky s kokosovo-vanilkovou polevou a lesným ovocím

Obrázek Nevarená jablková výživa bez cukru

Nevarená jablková výživa bez cukru

Obrázek Baklažánovo šalviové penne s tempehom

Baklažánovo šalviové penne s tempehom

Obrázek Špaldové kernotto s uzeným tofu

Špaldové kernotto s uzeným tofu

Obrázek Dýňovka tak trochu jinak by Romča

Dýňovka tak trochu jinak by Romča

TOPlist