Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVeganské

Domácí seintain z pšeničného lepku by Romča

Potřebné přísady:
  • 1 hrnek pšeničného lepku
  • 1 hrnek vody
  • 1lžíce shoyu
  • 2 lžíce výběrové hladké mouky
Postup přípravy:
  1. Hrnek lepku smícháme v míse hladkou mouku, lžící shoyu a vodou. Vše promícháme já propracuji pak ještě rukou a necháme odpočívat nejméně hodinu. Já ale nechávám přes noc a seitain krásně nabobtná. Způsob výroby seitainu přímo z lepku je mnohem rychlejší na přípravu než vymývat mouku.
  2. Po na botnání vaříme v silném slaném zeleninovém vývaru u menších plátků je to cca 30 minut a větších kusů asi 45 min.
Veganské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Sekaná ze soji, seitanu a kapusty - vegan

Sekaná ze soji, seitanu a kapusty - vegan

Obrázek Hummus se sušenými rajčaty a bazalkou

Hummus se sušenými rajčaty a bazalkou

Obrázek Míchaná tofíčka  alá míchaná vejce by Romča

Míchaná tofíčka alá míchaná vejce by Romča

Obrázek Dýňovka tak trochu jinak by Romča

Dýňovka tak trochu jinak by Romča

TOPlist