Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVeganské

Domácí seintain z pšeničného lepku by Romča

Potřebné přísady:
  • 1 hrnek pšeničného lepku
  • 1 hrnek vody
  • 1lžíce shoyu
  • 2 lžíce výběrové hladké mouky
Postup přípravy:
  1. Hrnek lepku smícháme v míse hladkou mouku, lžící shoyu a vodou. Vše promícháme já propracuji pak ještě rukou a necháme odpočívat nejméně hodinu. Já ale nechávám přes noc a seitain krásně nabobtná. Způsob výroby seitainu přímo z lepku je mnohem rychlejší na přípravu než vymývat mouku.
  2. Po na botnání vaříme v silném slaném zeleninovém vývaru u menších plátků je to cca 30 minut a větších kusů asi 45 min.
Veganské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Čína ze sojových kostek - vegan

Čína ze sojových kostek - vegan

Obrázek Indická krémová polévka (vegan)

Indická krémová polévka (vegan)

Obrázek Recept - Grahanový závin se špenátem

Recept - Grahanový závin se špenátem

Obrázek Omáčka z cizrny alá svíčková

Omáčka z cizrny alá svíčková

Obrázek Vegan segedínský guláš se seitainem by Romča

Vegan segedínský guláš se seitainem by Romča

Obrázek Jablková ovsená kaša aj pre najmenších

Jablková ovsená kaša aj pre najmenších

Obrázek Ovocné smoothie - Dobrožrúti

Ovocné smoothie - Dobrožrúti

TOPlist