Veganská mňamka, podle známého arménského receptu z jehněčího masa. *upraveno a vyzkoušeno. :)
Těstoviny si uvaříme podle návodu v osolené vodě. Po té co jsou al dente je propláchneme studenou vodou (nebudou se lepit a zchladnou). Sójové kostky si uvaříme dle chuti z bujónem, nebo pouze v osolené vodě s kari či adžikou.
Necháme je trochu vychladnout, můžeme je také propláchnout pd studenou vodou, ale ztratí tak chuť z koření. Mezitím si sójový jogurt smícháme se špetkou solí, cukru, kari, adžikou, sladku paprikou a bazalkou.
Studeny vařený květák nakrájený nadrobno přidáme do jogurtu, přidáme podle chuti kečup (1-2 PL), zakápneme troch citrónové šťávy. Nakonec smícháme se s´jovými kostkami a po té s těstovinami. Konzumujeme studené, ale můžeme si to i ohřát.
Pro nevegany lze při ohřívání přidat nastrouhaný sýr, který se po pokrmu rozteče.