Domácí Ferrero rocher řezy - vynikající
Potřebné přísady:Do malé formy:
- 2 vejce
- 100g cukru
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce horké vody
- 100g polohrubé mouky
- lžička prášku do pečiva
Krém:
- 250ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- 2 lžíce cukru
- 120g másla
- 50g nutely
- 2 tatranky
Na ozdobu:
Postup přípravy:
- Vyšleháme tuhý sníh z bílků. Žloutky ušleháme s cukrem, pak postupně vše ostatní a nakonec opatrně sníh z bílků. Pečeme při 170°C cca 20minut.
- Uděláme si krém. Uvaříme si pudink a necháme vystydnout. Pak zamícháme máslo a Nutelu. Nakonec přidáme rozemleté tatranky. Krém namažeme na vychladlé těsto a posypeme oříšky. Oříšky můžeme popř. nahradit ještě jednou rozemletou tatrankou.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuRadka B.
Mohlo by se Vám líbit