Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Maďarský tvarohový koláč

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 100 g Hery
  • ½ hrnku cukru
  • ½ prášku do pečiva

Náplň:

  • 500 g tvarohu (kostka v alobalu)
  • 2 vejce
  • 80 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • citronová kůra
  • 100 ml mléka

Poleva:

  • ½ plechovky Salka
  • 4 PL zakysané smetany
  • 50 g čokolády na vaření
Postup přípravy:
  1. Ze surovin na těsto uděláme drobenku. Suroviny na náplň dáme do mísy a krátce prošleháme.
  2. Do vymazané koláčové formy průměr 28 cm nasypeme 1/3 drobenky a urovnáme ji, nalijeme ½ tvarohové náplně, opět 1/3 drobenky, zbytek náplně a zbytek drobenky. Koláč pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 45 minut.
  3. Ihned po upečení na horký koláč natřeme Salko smíchané se zakysanou smetanou. Povrch polijeme rozpuštěnou čokoládou a vidličkou promícháme.
  4. Po vychladnutí koláče poleva na povrchu ztuhne.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Linecké kroužky plněné piškotovým těstem

Linecké kroužky plněné piškotovým těstem

Obrázek Limonádová bábovka z mého dětství

Limonádová bábovka z mého dětství

Obrázek Křehké sádlové koláčky - recept z roku 1936

Křehké sádlové koláčky - recept z roku 1936

Obrázek Koláč s hruškami a ořechy z listového těsta

Koláč s hruškami a ořechy z listového těsta

TOPlist