Postupně se dá recept upravovat odebráním 100g hladké mouky za žitnou hladkou nebo chlebovou kmín se dá nahradit česnekem či anglickou slaninou.
Pozor tam kde je droždí nesmí být sůl.Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu, aby se chléb opravdu zadařil je potřeba mu dát čas a živit : začni večer kdy si dáš do misky droždí cukr část mouky a část odměřené vody ,smíchej hodně řídkou kašičku asi jako krupicovou kaši a nechej v zavřené troubě do druhé dne.
Druhý den smíchej ostatní suroviny ( sůl az na vrch se zbytkem mouky nechej důkladně promíchat v pekárně a nakynout .Po vyndání zpracuj v jaká tvar chceš přenes do ošatky nebo dortové formy s pečícím papírem a nechej znova cca 45 minut kynout pak se teprve peče dle trouby a receptů . Držím palce at se vydaří.