Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Roláda z listového těsta

Potřebné přísady:
  • listové těsto- vyválené na pečícím papíru

Krém:

  • koka sušenky
  • smetana ke šlehání
  • máslo
Postup přípravy:
  1. Z listového těsta upečeme tyčky. Připravíme krém – sušenky rozstrouháme, zalijeme šlehačkou promícháme a necháme odležet. Potom vešleháme změklé máslo…není potřeba sladit cukrem.
  2. Na mikrotenovou folii natřeme trochu krému a položíme upečené tyčky, opět promázneme a položíme další, takto postupujeme dokud nezpracujeme všechny upečené tyčky. Trochu krému si necháme na závěrečné pomazání. Pomocí folie stočíme do rolády a pevně zabalíme, necháme do druhého dne ztuhnout v chladu. Potom rozbalíme, celé potřeme zbylým krémem a obalíme v kokosu nebo mletých oříšcích. Při krájení jsou tyčky krásně křupavé.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Cheesecake nejen pro zamilované

Cheesecake nejen pro zamilované

Obrázek Rolky z toustového chleba podle Romanky

Rolky z toustového chleba podle Romanky

Obrázek Ovocný koláč, který vás dostane

Ovocný koláč, který vás dostane

Obrázek Arabelčin RYCHLÝ, VÝBORNÝ jablečný koláč z kysané smetany

Arabelčin RYCHLÝ, VÝBORNÝ jablečný koláč z kysané smetany

Obrázek Křehké trojúhelníčky z listového těsta s vanilkovým krémem

Křehké trojúhelníčky z listového těsta s vanilkovým krémem

TOPlist