Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Roláda z listového těsta

Potřebné přísady:
  • listové těsto- vyválené na pečícím papíru

Krém:

  • koka sušenky
  • smetana ke šlehání
  • máslo
Postup přípravy:
  1. Z listového těsta upečeme tyčky. Připravíme krém – sušenky rozstrouháme, zalijeme šlehačkou promícháme a necháme odležet. Potom vešleháme změklé máslo…není potřeba sladit cukrem.
  2. Na mikrotenovou folii natřeme trochu krému a položíme upečené tyčky, opět promázneme a položíme další, takto postupujeme dokud nezpracujeme všechny upečené tyčky. Trochu krému si necháme na závěrečné pomazání. Pomocí folie stočíme do rolády a pevně zabalíme, necháme do druhého dne ztuhnout v chladu. Potom rozbalíme, celé potřeme zbylým krémem a obalíme v kokosu nebo mletých oříšcích. Při krájení jsou tyčky krásně křupavé.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tradiční české koláčky od Věrušky

Tradiční české koláčky od Věrušky

Obrázek Čokoládový koláč se sušenými švestkami

Čokoládový koláč se sušenými švestkami

Obrázek Pudinková buchta s broskvemi a šlehačkou

Pudinková buchta s broskvemi a šlehačkou

Obrázek Makové, vláčné, nadýchané švýcarky

Makové, vláčné, nadýchané švýcarky

Obrázek Nepečené sušenkové řezy s nadýchaným krémem

Nepečené sušenkové řezy s nadýchaným krémem

Obrázek Čokoládový řez podle paní Jany

Čokoládový řez podle paní Jany

TOPlist