Hledat
Filters

Ostružinová marmeláda od Lucinky

Potřebné přísady:
  • 500 g ostružin
  • 250 g krupicového cukru
  • gelfix 2:1
  • 4 lžíce citronové šťávy
Postup přípravy:
  1. Ostružiny nasypeme do hrnce, rozvaříme bez podlití vodou a rozmixujeme. Získáme tak asi 300 g ostružinového protlaku. Přidáme 100 g cukru, přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Gelfix smícháme s trochou cukru, přidáme k ostružinám a za několik minut vsypeme zbylý cukr.
  2. Současně přidáme citronovou šťávu a několik minut vaříme.
  3. Zavařeninu ihned vléváme do skleniček, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme pět minut stát.
  4. Dobrou chuť :o)
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

44
Zobrazit detail Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu
Obrázek Houskové knedlíky se špaldovou moukou

Houskové knedlíky se špaldovou moukou

2.54
Zobrazit detail Houskové knedlíky se špaldovou moukou
Obrázek Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor

Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor

Zobrazit detail Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor
Obrázek Ghí - přepuštěné máslo - domácí

Ghí - přepuštěné máslo - domácí

Zobrazit detail Ghí - přepuštěné máslo - domácí
Obrázek Keto celestýnské nudle do polévky - bez mouky

Keto celestýnské nudle do polévky - bez mouky

Zobrazit detail Keto celestýnské nudle do polévky - bez mouky
TOPlist