Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Jahodový tunel

Potřebné přísady:
  • 250g čerstvých jahod
  • 400g zakysané smetany
  • 70g moučkového cukru
  • 1 balíček vanilinového cukru
  • 1 balíček želatinového ztužovače
  • 100ml vody
  • dětské nebo dlouhé cukrářské piškoty
Postup přípravy:
  1. Na přípravu krému nakrájíme 2-3 jahody na plátky, zbytek jahod nakrájíme na malé kousky. Zakysanou smetanu, cukr a vanilinový cukr smícháme a přimícháme nakrájené jahody. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a vmícháme do připraveného jahodového krému. Důkladně zamícháme.
  2. Spodek chlebové formy nebo formy na srnčí hřbet (30 x 11 cm) poklademe plátky jahod. Nalijeme jahodový krém a na vrch položíme nahusto piškoty. Dáme na 1 hod ztuhnout. Před podáváním vyklopíme a nakrájíme na plátky. Skladujeme v chladničce.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Staročeské trdelníky - doma pečené

Staročeské trdelníky - doma pečené

Obrázek Ovocný chlebíček s borůvkami

Ovocný chlebíček s borůvkami

Obrázek Mille foglie d'autunno - italský zákusek

Mille foglie d'autunno - italský zákusek

Obrázek Ovocný koláč z jogurtového těsta

Ovocný koláč z jogurtového těsta

Obrázek Tříkrálový koláč s nutelou

Tříkrálový koláč s nutelou

Obrázek Pribiňáček s jahodovým pyré

Pribiňáček s jahodovým pyré

TOPlist