Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Jahodový tunel

Potřebné přísady:
  • 250g čerstvých jahod
  • 400g zakysané smetany
  • 70g moučkového cukru
  • 1 balíček vanilinového cukru
  • 1 balíček želatinového ztužovače
  • 100ml vody
  • dětské nebo dlouhé cukrářské piškoty
Postup přípravy:
  1. Na přípravu krému nakrájíme 2-3 jahody na plátky, zbytek jahod nakrájíme na malé kousky. Zakysanou smetanu, cukr a vanilinový cukr smícháme a přimícháme nakrájené jahody. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a vmícháme do připraveného jahodového krému. Důkladně zamícháme.
  2. Spodek chlebové formy nebo formy na srnčí hřbet (30 x 11 cm) poklademe plátky jahod. Nalijeme jahodový krém a na vrch položíme nahusto piškoty. Dáme na 1 hod ztuhnout. Před podáváním vyklopíme a nakrájíme na plátky. Skladujeme v chladničce.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pudinkové řezy z listového těsta

Pudinkové řezy z listového těsta

Obrázek Domácí Ferrero rocher řezy - vynikající

Domácí Ferrero rocher řezy - vynikající

Obrázek Tvarohový koláč se švestkami by Romča

Tvarohový koláč se švestkami by Romča

Obrázek Jáhelník se švestkami a jablky

Jáhelník se švestkami a jablky

Obrázek Finské  skořicové šneky - kynuté

Finské skořicové šneky - kynuté

Obrázek Citronový keto koláč - nízkosacharidový

Citronový keto koláč - nízkosacharidový

Obrázek Buchta z psylia a proteinu z mikrovlnky

Buchta z psylia a proteinu z mikrovlnky

TOPlist