Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Jahodové máslo

Potřebné přísady:
  • hrst jahod
  • 3 lžíce medu
  • 2 čajové lžičky čerstvé citronové šťávy
  • ½ čajové lžičky soli
  • půl kostky změklého másla
Postup přípravy:
  1. V kuchyňském robotu rozmixujte jahody do hladkého pyré
  2. K jahodám přidejte med a citronovou šťávu a povařte za stálého míchání do mírného zhoustnutí. Směs nechte vychladnout na pokojovou teplotu a podle chuti osolte. Pomocí ručního mixéru nebo šlehače do směsi zapracujte změklé máslo. Výsledná směs by měla být hladká a krémová
  3. Máslo dejte do nádoby a nechte v lednici chladnout minimálně jednu hodinu. Čím déle máslo chladne, tím více se různorodé chutě spojí a rozvinou. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
  4. Tento recept pochází z Francie a pokud jste milovníci sladkých snídaní tak je právě pro Vás jako stvořený. Hodí se na opečené tousty, vafle, palačinky, croisanty a další.
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Marcipán bez dřiny za 10 minut

Marcipán bez dřiny za 10 minut

Obrázek Ruská vejce - jednoduchá rychlá večeře

Ruská vejce - jednoduchá rychlá večeře

Obrázek Jahodo - banánová svačinka nejen pro děti

Jahodo - banánová svačinka nejen pro děti

Obrázek Renovace starého okna by Romča

Renovace starého okna by Romča

Obrázek Domácí bramborové knedlíky bez vajec

Domácí bramborové knedlíky bez vajec

Obrázek Jak správně zamrazit houby a proč

Jak správně zamrazit houby a proč

TOPlist