Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Jahodové máslo

Potřebné přísady:
  • hrst jahod
  • 3 lžíce medu
  • 2 čajové lžičky čerstvé citronové šťávy
  • ½ čajové lžičky soli
  • půl kostky změklého másla
Postup přípravy:
  1. V kuchyňském robotu rozmixujte jahody do hladkého pyré
  2. K jahodám přidejte med a citronovou šťávu a povařte za stálého míchání do mírného zhoustnutí. Směs nechte vychladnout na pokojovou teplotu a podle chuti osolte. Pomocí ručního mixéru nebo šlehače do směsi zapracujte změklé máslo. Výsledná směs by měla být hladká a krémová
  3. Máslo dejte do nádoby a nechte v lednici chladnout minimálně jednu hodinu. Čím déle máslo chladne, tím více se různorodé chutě spojí a rozvinou. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
  4. Tento recept pochází z Francie a pokud jste milovníci sladkých snídaní tak je právě pro Vás jako stvořený. Hodí se na opečené tousty, vafle, palačinky, croisanty a další.
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Obrázek Domácí bezová marmeláda by Romča

Domácí bezová marmeláda by Romča

Obrázek Renovace starého okna by Romča

Renovace starého okna by Romča

Obrázek Stress Killer smoothie by Romča

Stress Killer smoothie by Romča

Obrázek Kynuty houskový knedlík od Jany

Kynuty houskový knedlík od Jany

Obrázek Paštika s hruškový čatní s rozinkami

Paštika s hruškový čatní s rozinkami

TOPlist