Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Jahodové máslo

Potřebné přísady:
  • hrst jahod
  • 3 lžíce medu
  • 2 čajové lžičky čerstvé citronové šťávy
  • ½ čajové lžičky soli
  • půl kostky změklého másla
Postup přípravy:
  1. V kuchyňském robotu rozmixujte jahody do hladkého pyré
  2. K jahodám přidejte med a citronovou šťávu a povařte za stálého míchání do mírného zhoustnutí. Směs nechte vychladnout na pokojovou teplotu a podle chuti osolte. Pomocí ručního mixéru nebo šlehače do směsi zapracujte změklé máslo. Výsledná směs by měla být hladká a krémová
  3. Máslo dejte do nádoby a nechte v lednici chladnout minimálně jednu hodinu. Čím déle máslo chladne, tím více se různorodé chutě spojí a rozvinou. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
  4. Tento recept pochází z Francie a pokud jste milovníci sladkých snídaní tak je právě pro Vás jako stvořený. Hodí se na opečené tousty, vafle, palačinky, croisanty a další.
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí pribiňáček,  lipánek - recept s fotopostupem

Domácí pribiňáček, lipánek - recept s fotopostupem

Obrázek Termixák alá Termix - forfrovka a neskutečná dobrota

Termixák alá Termix - forfrovka a neskutečná dobrota

Obrázek  Zavařené maso pro psa  -  domácí konzerva

Zavařené maso pro psa - domácí konzerva

TOPlist