Jahodové máslo
Potřebné přísady:
- hrst jahod
- 3 lžíce medu
- 2 čajové lžičky čerstvé citronové šťávy
- ½ čajové lžičky soli
- půl kostky změklého másla
Postup přípravy:
- V kuchyňském robotu rozmixujte jahody do hladkého pyré
- K jahodám přidejte med a citronovou šťávu a povařte za stálého míchání do mírného zhoustnutí. Směs nechte vychladnout na pokojovou teplotu a podle chuti osolte. Pomocí ručního mixéru nebo šlehače do směsi zapracujte změklé máslo. Výsledná směs by měla být hladká a krémová
- Máslo dejte do nádoby a nechte v lednici chladnout minimálně jednu hodinu. Čím déle máslo chladne, tím více se různorodé chutě spojí a rozvinou. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
- Tento recept pochází z Francie a pokud jste milovníci sladkých snídaní tak je právě pro Vás jako stvořený. Hodí se na opečené tousty, vafle, palačinky, croisanty a další.
Ostatní
Mohlo by se Vám líbit