Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Recept - Šulánky se strouhankou či makem

Potřebné přísady:
  • 700g brambor
  • 2 vajíčka
  • 300g hladké mouky
  • špetka soli
Postup přípravy:
  1. Brambory uvaříme ve slupce,  oloupeme a jemně nastrouháme.
  2. Přidáme vajca, mouku, sůl a vypracujeme těsto.
  3. Kousek těsta odebereme a na válu vyválíme na válečky cca o průměru 1,5cm a krájíme na válečky o délce asi 2cm.
  4. Házíme je vroucí osolené vody a vytahujeme až vyplují na hladinu. Občas promícháme, neb se letí ke dnu.
  5. Můžeme podávat s osmahlou strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem nebo s makem smichaným s moučkovým cukrem. My doma i poléváme máslem.
  6. (foto je ilustrační)
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Dýňová omáčka k těstovinám

Dýňová omáčka k těstovinám

Obrázek  Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami

Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami

Obrázek Romčalína - domácí modelína - lepší než playdoh

Romčalína - domácí modelína - lepší než playdoh

Obrázek Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

Obrázek Vynikající sýrovo-česnekové plátky, kynuté i nekynuté

Vynikající sýrovo-česnekové plátky, kynuté i nekynuté

Obrázek Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor

Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor

Obrázek Odpolední mlsota - Jablečné lívance

Odpolední mlsota - Jablečné lívance

Obrázek Květáková placka - keto - nízkosacharidová

Květáková placka - keto - nízkosacharidová

Obrázek Ghí - přepuštěné máslo - domácí

Ghí - přepuštěné máslo - domácí

TOPlist