Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Velikonoční hrudka - Syrec

Potřebné přísady:
  • 1 litr mléka
  • 10 ks vajec
  • 6 lžic cukru
  • hrst hrozinek
  • vanilkový lusk
  • špetka soli
Postup přípravy:
  1. Příprava je celkem snadná:
  2. Do vodní lázně nalijeme 1 litr mléka, přidáme 10 ks vajec, 6 lžic cukru, hrst hrozinek - není podmínkou, vanilku obsah jednoho lusku (nebo vanilinový cukr) a špetku soli. Vše zahříváme na vodní lázni až se vydělí syrovátka od bílkovin. Vlijeme do síta vyloženého plenou a zavěšené necháme odkapat několik hodin. Plenu je možno také nahradit sýrařskou tkaninou - je ideální. Po pár hodinách získáme hrudkovitý tvar - který je možno vložit do trouby asi na 20 minut při teplotě 200 stupňů. Docílíte tak nádherně žluté barvy.
  3. Velice nám to zachutnalo a budeme syrek připravovat pravidelně o velikonocích.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Česneková pomazánka s vařeným vejcem

Česneková pomazánka s vařeným vejcem

Obrázek Domácí salko a pikao a  za pár kaček

Domácí salko a pikao a za pár kaček

Obrázek Jahodová marmeláda od Renatky

Jahodová marmeláda od Renatky

Obrázek Vynikající rychlé lívance nekynuté -  vůbec to není poznat

Vynikající rychlé lívance nekynuté - vůbec to není poznat

Obrázek Nejlepší pálenka - samohonka

Nejlepší pálenka - samohonka

Obrázek Klasická šlichta co dům dal vod Bloncky

Klasická šlichta co dům dal vod Bloncky

Obrázek Domácí bezová marmeláda by Romča

Domácí bezová marmeláda by Romča

Obrázek Renovace starého okna by Romča

Renovace starého okna by Romča

Obrázek Brokolicové špalíčky z trouby

Brokolicové špalíčky z trouby

TOPlist