Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Velikonoční hrudka - Syrec

Potřebné přísady:
  • 1 litr mléka
  • 10 ks vajec
  • 6 lžic cukru
  • hrst hrozinek
  • vanilkový lusk
  • špetka soli
Postup přípravy:
  1. Příprava je celkem snadná:
  2. Do vodní lázně nalijeme 1 litr mléka, přidáme 10 ks vajec, 6 lžic cukru, hrst hrozinek - není podmínkou, vanilku obsah jednoho lusku (nebo vanilinový cukr) a špetku soli. Vše zahříváme na vodní lázni až se vydělí syrovátka od bílkovin. Vlijeme do síta vyloženého plenou a zavěšené necháme odkapat několik hodin. Plenu je možno také nahradit sýrařskou tkaninou - je ideální. Po pár hodinách získáme hrudkovitý tvar - který je možno vložit do trouby asi na 20 minut při teplotě 200 stupňů. Docílíte tak nádherně žluté barvy.
  3. Velice nám to zachutnalo a budeme syrek připravovat pravidelně o velikonocích.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí pribiňáček,  lipánek - recept s fotopostupem

Domácí pribiňáček, lipánek - recept s fotopostupem

Obrázek Česneková pomazánka s vařeným vejcem

Česneková pomazánka s vařeným vejcem

Obrázek Ruská vejce - jednoduchá rychlá večeře

Ruská vejce - jednoduchá rychlá večeře

Obrázek Klasická šlichta co dům dal vod Bloncky

Klasická šlichta co dům dal vod Bloncky

TOPlist