Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Velikonoční hrudka - Syrec

Potřebné přísady:
  • 1 litr mléka
  • 10 ks vajec
  • 6 lžic cukru
  • hrst hrozinek
  • vanilkový lusk
  • špetka soli
Postup přípravy:
  1. Příprava je celkem snadná:
  2. Do vodní lázně nalijeme 1 litr mléka, přidáme 10 ks vajec, 6 lžic cukru, hrst hrozinek - není podmínkou, vanilku obsah jednoho lusku (nebo vanilinový cukr) a špetku soli. Vše zahříváme na vodní lázni až se vydělí syrovátka od bílkovin. Vlijeme do síta vyloženého plenou a zavěšené necháme odkapat několik hodin. Plenu je možno také nahradit sýrařskou tkaninou - je ideální. Po pár hodinách získáme hrudkovitý tvar - který je možno vložit do trouby asi na 20 minut při teplotě 200 stupňů. Docílíte tak nádherně žluté barvy.
  3. Velice nám to zachutnalo a budeme syrek připravovat pravidelně o velikonocích.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Med z květů sedmikrásky- chudobky

Med z květů sedmikrásky- chudobky

Obrázek Houskové knedlíky se špaldovou moukou

Houskové knedlíky se špaldovou moukou

Obrázek Tvarohové koblížky bez kynutí

Tvarohové koblížky bez kynutí

Obrázek Návod na zdobení vajíček by Romča

Návod na zdobení vajíček by Romča

Obrázek Jahody s čokoládovou pěnou podle Mirky

Jahody s čokoládovou pěnou podle Mirky

Obrázek Keto celestýnské nudle do polévky - bez mouky

Keto celestýnské nudle do polévky - bez mouky

TOPlist