Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Jahodová panna cotta

Potřebné přísady:
  • 500 g jahod
  • 1 vanilkový cukr (nebo zrníčka z půlky vanilkového lusku, moučkového cukru pak dejte asi o 20 g víc)
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 lžíce (15g) práškové želatiny
  • 250 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy:
  1. Jahody omyjeme, odstopkujeme, rozmixujeme, vložíme do hrnce, přidáme oba cukry (nebo moučkový cukr a vyškrábaný obsah půlky vanilkového lusku) a postavíme na sporák. Přivedeme k varu, vaříme asi 10 minut, čímž se směs lehce zredukuje.
  2. Do misky vložíme asi 60 ml studené vody, vyspeme do ní želatinu a necháme 5 minut bobtnat
  3. Přilijeme smetanu a vaříme další dvě minuty. Do horké směsi dáme nabobtnalou želatinu a promícháme metličkou, dokud se želatina zcela nerozpustí. Směs necháme lehce vystydnout, nalijeme jí do připravených formiček (použít se dá téměř cokoliv; sklo a porcelán vymažte lehce olejem, aby panna cotta šla vyklopit, já použila silikonové formičky na muffiny a z nich to jde lehce i bez vymazání) a v lednici vychladíme aspoň 4 hodiny.
  4. Podáváme s čerstvými jahodami, našlehanou smetanou a nebo jen tak.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Návod na zdobení vajíček by Romča

Návod na zdobení vajíček by Romča

TOPlist